מאת: מערכת Diet
עכשיו, אחרי הגשם, העננים, ההתכרבלות בפוך הנעים, ונישנושי החורף, מגיע חג הפסח המבשר על בואו של האביב. הטבע עובר תהליך של שינוי והתחדשות, מאותת עם ניצנים חדשים של פריחה אביבית. בצידי הדרכים ניתן להבחין בסביונים הפורחים, בכתמים האדומים של הכלניות, ובריח פריחת עצי ההדר, שכבר כיבדו אותנו בפירותיהם בחורף שהולך ונמוג.
אנחנו מצידנו גם עוברים שינויים ומורידים מעילים, גרביים עבות, צעיפים וכובעים. אנחנו מסתגלים למזג האויר החדש, ומתבוננים בקולקציות החדשות בחנויות האופנה.
תקופה זו, בה אנו חוגגים את חג הפסח, מלאה בכל טוב אותו אנו חולקים עם בני משפחותנו.
אנו מקבלים מתנות ואריזות שי מלאות בממתקים, יושבים ליד שולחן הסדר המלא בתבשילים רבים עליהם טרחו כל האימהות, הדודים והדודות. כך אנו נהנים משפע של מטעמים.
החיים זה פיקניק
בחול המועד המתמשך לו כשבוע ימים, נוכל להנות גם כמנהג כל הישראלים מיציאה אל חיק הטבע והפארקים השונים. נהנה מ"על האש", הכרוך באיזה מנגל טוב עם החומוס, צ'יפס, סלט. ולבסוף אולי אף נתארח אצל המרוקאים, כמו שנאמר אצלם "תרבחו ותסעדו". שם ההיצע אף הוא גדול ומעניין. המופלטות המטוגנות בשמן ומרוחות בחמאה נוטפת. שלל העוגיות והריבות, וכמובן הפיצוחים.
בכל מקום כמעט, נמצא את עצמנו מוקפים בשלל חטיפים ומטעמים.
והאמת, קשה מאוד לסרב.
חג הפסח הינו הגשר המקשר בין החורף הקר והקיץ הלוהט, בין המעיל העוטף לביקיני הנחשק.
מכיוון שהכנסנו הביתה את כל הטעימים למינהם, אין טעם לנסות לברוח.
כיצד אם כן, נעבור את החג הנפלא הזה בשלום, נהנה מכל המטעמים ומכל העולמות? הכוללים מנגל, פיצוחים, קובות, קניידלך וכד'?
כיצד נשמור על המידה במכנסיים ולא נרגיש "פיצוץ" שם בסיומה של תקופת החג?
לאכול, אבל במידה
חשוב מאוד דווקא בתקופת החג "לא לזרום" עם התנאים הסביבתיים המאפשרים נישנושים אינסופיים, למשל: ממש בסמוך לארוחות שלכם, כשהתבשילים על האש, לנסות לא לאכול ישר מהסירים או רק "לטעום" גם לא לנשנש מחבילת המצות, ככה בדרך אגב.
"מחירה" של מצה פשוטה היא כ – 140 קלוריות, או בהקבלה 2 פרוסות לחם, כזה שאינו קל.
ניתן להחליפה במצה קלה (כ-80 קלוריות) או בפריכיות אורז.
למי שחווה עצירות ממצות, ישנה מצה מחיטה מלאה, כזו שמכילה כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים המאפשרים יציאות קלות יותר.
גם שטח הפנים של המצה גדול יותר וכאשר מורחים גבינה או ממרח שוקולד, תזדקקו לכמות גדולה יותר, כזאת שתכיל יותר קלוריות. הקפידו על גבינות עד 5% שומן והימנעו מממרחים עתירי שומן.
הרבו באוכל שערכו הקלורי נמוך יחסית כמו ירקות, מרקים חמים, סלטים שאינם מטובלים בהרבה שמן, ופירות (במידה).
גם חטיפים "בריאים" דיאטטיים יכולים להקל על התשוקה למשהו מתוק ולחסוך את עוגיות הבוטנים והקוקוס בעלות אחוז השומן הגבוה.
פעילות גופנית
נצלו את ימי חול המועד לפעילות ספורטיבית כלשהיא, כזאת שתאזן את מאזן הקלוריות: כמו טיולי אופניים מוקדם בבוקר, וכן טיולים רגליים עם משפחה או חברים. אלה יכולים להוציא אתכם קצת מהבית לפריחה האביבית וכן "לשרוף" קצת קלוריות שנאגרו בארוחה עסיסית וטעימה.
למצוא מוטיבציה לעשות כושר כי זה לא תמיד בא לי.
שבצו ביום העבודה: הפסקת כושר.
תרגול יוגה במלון בחופשה. כמה דקות של מתיחות עם נשימות.
פינוקים ולא שוקולדים הכנסו למרכזי קניות ומדדו בגדים חדשים. אילו יתנו לכם את המוטיבציה לשמור על המשקל ואולי אף לאבד כמה קילוגרמים מיותרים.פנקו את עצמכם ביום שכולל בתוכו פעילות מים. תוכלו למצוא את עצמכם בספא מפנק הכולל ג'קוזי, מעיינות חמים המספקים נביעה טבעית, או בריכה מחוממת. פעילות זו תזכיר לכם שהקיץ בפתח ובגדי הים כבר נמצאים בחנויות.
הפעילו אזעקה שקטה
העלו את תדירות השקילה שלכם והישקלו כפעמיים בשבוע. זוהי תהווה מעין אזעקה שקטה המהווה תזכורת לגבי הרגלי האכילה שלכם. גם נוכל להבחין כאשר המשקל אינו קופא על שמריו. במיוחד כשאנחנו מגזימים ואוכלים הרבה יותר מהרגיל. כך נקבל איזשהיא אינדיקציה לגבי הקיצוצים שעלינו לבצע בתפריט.
ולבסוף, זיכרו: אפשר לאכול מהכול. גם מהמופלטה. גם מהפיסטוקים. גם מבשר הכבש.
פשוט הגבילו את הכמות. לעיתים מומלץ רק "לטעום" כפית או שתיים כשמדובר במוס שוקולד או פאי פקאן עשיר מקמח מצה. אל תוותרו על המטעמים. רק חישבו תחילה, עשו חשבון פשוט של "כמה זה עולה לי?". היו מרוכזים, ודירשו עבורכם את המגוון הרחב של המזון, זה שכולל בתוכו הרבה אוכל דל בקלוריות ועשיר בויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים כמו ברוקולי, נבטים, קטניות (לאוכלי קטניות) ומיעוט של אוכל רווי בשומן, (כדוגמת עוגיות החג). האוכל עתיר אומנם בקלוריות אך טעים, מה לעשות, להפליא.
מצאו את האיזון שבין השניים ויצאתם גם אתם ממצריים.
שיהיה לנו חג שמח!