סלט עדשים, גזר ועשבי תיבול

קטגוריה ראשית > מתכונים > מתכוני סלטים

מאת: מערכת "Diet".

העדשים הם ממשפחת הקטניות ומהווים פחמימות מורכבות התורמות לתחושת השובע לאורך זמן.
ערכם התזונתי של העדשים גבוה- הם עשירים בברזל, חלבון, סידן וסיבים תזונתיים.
הגזר עשיר בערכים תזונתיים כמו בטא קרוטן, ויטמין C, חומצה פולית, אלפא קרוטן, ויטמין E, סיבים תזונתיים ועוד.
הפטרוזיליה עשירה בנוגדי חימצון המאטים את תהליך ההזדקנות, ומסייעים במניעת מחלות.

צולם ע"י summertomato

צולם ע"י summertomato

מנות: 6
קלוריות למנה: 119
מידת הקושי: קל

רכיבים:

1/2 1 כוסות עדשים ירוקים מבושלים
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מקלות גזר

לתחמיץ:

3 כפות שמן
מיץ משני לימונים
3 שיני שום
1/2 1 כפות כמון או כוסברה
פלפל ומלח לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. משרים את העדשים כשעה במים (בעדיפות לעדשים אורגניות). מסננים במסננת, נותנים לעדשים לשכב במסננת כשעה נוספת  כשמדי פעם מזליפים עליהן מעט מים. כך נוכל לקבל הנבטה קלה (כחצי ס"מ) ולמנוע תופעות של גזים. מטגנים את העדשים עם כפית שמן, מוסיפים מעט מים (כחצי כוס) ומערבבים כל הזמן. (זהירות! עדשים נוטות להשרף בקלות) ובעודם חמים מוסיפים את הגזר.
2.מערבבים את כל רכיבי התחמיץ ומוסיפים לסלט. מערבבים היטב.
הצעות הגשה:
ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון!

לא ניתן להגיב למאמר זה.